lostinafrica.blogg.se

City sightseeing bus

Publicerad 2014-11-02 22:38:00 i Allmänt,

Hej! Imorgon är det måndag, vilket betyder första dagen på våra praktikplatser! Ska bli riktigt spännande att äntligen få börja jobba och se hur allt är.

Denna helgen har det verkligen varit fullt fart, tidiga mornar och sena kvällar. I lördags morse gick vi allihopa bort till Waterfront som är ett riktigt turist ställe med massa resturanger och affärer. Där mötte vi upp Anna och Kerstin och hoppade på den röda city sightseeing bussen (en turist buss som åker runt och berättar om staden och dess historia, som man kan hoppa på och av under rutten. Det finns två rutter, den blå och den röda) och åkte upp till Taffelberget. Vi åkte med linbanan upp och ner, och sån fin utsikt det var där uppe!

När vi kom ner igen hoppade vi på bussen och åkte vidare till en strand och gick ner och kände på vattnet (så jäkla svin kallt!). Efteråt gick vi till en av alla resturanger längs strandkanten, riktigt god mat och såklart bra sällskap. Sedan var det vidare till Waterfront igen för lite shopping och handla mat. På kvällen var vi ett gäng som var ute och åt på en resturang med riktigt god mat.

Idag var det upp tidigt igen och åka med den blå city sightseeing bussen, denna åkte upp till stora vingårdar där vi fick hoppa på en annan buss för att åka runt bland gårdarna. Det är verkligen så himla fint landskap här man vill ta kort på varenda liten yta, men tyvärr gör ju inte bilderna det rättvisa. Efter vingårdarna åkte bussen vidare till ett ställe som heter World of birds, där de har massvis med fåglar och andra djur.

 

Sen har vi spenderat lite tid på Waterfront idag igen och handlade middagsmat för en gemensam middag för alla nio, men såklart när vi kommer hem och ska börja laga den så har strömmen gått i en stor del av Kapstaden.. så medans vi väntade på att den skulle komma tillbaka satt vi och spelade lite kort och hade det riktigt trevligt.

En bra helg med andra ord, så nu taggar vi inför morgondagen!
/ Sofia

Kommentarer

Postat av: Kerstin

Publicerad 2014-11-03 16:43:05

Visst tog alla strömavbrottet med fattning ändå och vilket jubel det blev på stan när strömmen kom tillbaka😊! Hoppas ni fick mat till slut! Ses på era arbetsplatser!

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela